BAN NETEJA BANCALS, SOLARS I SERRA

La nevada del passat mes de gener ha ocasionat la caiguda de nombrosos arbres i branques al llarg de tot el terme municipal de Banyeres de Mariola. Aquestes branques i arbres suposen, unes ocasions, un risc per a les persones i vehicles quan estan mig penjant; i en altres, impedeixen la circulació, ja que ocupen camins i vies.

L’article 16 del Reial Decret Legislatiu 7/2015, sobre els deures dels propietaris de solars o sòls rurals, indica l’obligació de conservar-los nets i en bon estat, així com realitzar les actuacions necessàries per a mantenir els terrenys i la seua massa vegetal en condicions d’evitar riscos d’erosió, incendi, inundació, així com danys o perjudicis a tercers o a l’interés general, inclosos els mediambientals (seguretat, invasió de voreres o camins, contaminació d’aire o aigua…). A més, l’obligació de manteniment en bon estat s’ha de fer seguint la normativa de protecció que estableix la legislació (permisos de cremes…).

Així, es recorda als propietaris/àries de solars, sòls rurals o zones amb massa forestal, que han de netejar les seues parcel·les abans de l’arribada de la primavera, ja que arbres i branques seques podrien ser el focus d’incendis en les nostres serres. Gràcies.