Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

XII edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat

  • Els guardons es divideixen en dues categories: un de 2.000 € a la millor empresa i un de 1.500 € al millor projecte empresarial

  • El termini per a presentar les candidatures ja roman obert i finalitzarà el 31 de juliol. La inscripció es presentarà a través de la Seu Electrònica de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat fins a aquesta data

Alcoi, 7 de maig de 2024

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha convocat el XI Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors, una iniciativa que arriba a la seua 12a edició, amb l’objectiu de reconèixer i premiar els esforços de les empreses i els emprenedors que contribueixen al desenvolupament econòmic, local i a la creació d’ocupació a les comarques de l’Alcoià i el Comtat.

Aquest concurs distingeix aquelles iniciatives empresarials que no només promouen l’activitat econòmica del territori, sinó també la sostenibilitat, la generació d’ocupació, la innovació i la integració amb el seu entorn. Seguint el model de l’anterior edició, s’ha simplificat el format del concurs per a fer-lo més atractiu, lliurant únicament dos premis: un per a la millor empresa, amb una dotació econòmica de 2.000 €, i un altre per al millor projecte empresarial, amb una dotació de 1.500 €.

Les empreses interessades han de complir amb els requisits de localització, essent necessari que estiguen ubicades en algun dels municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i que hagen estat constituïdes entre el 16 de novembre de 2022 i la data de tancament de la convocatòria, el 31 de juliol de 2024. Pel que fa als projectes, han de ser susceptibles de ser implementats en algun d’aquests municipis en els pròxims mesos.

La presentació de candidatures per part de les empreses i els emprenedors de les comarques es realitzarà a través de la Seu Electrònica de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, del 24 d’abril fins al 31 de juliol. Els interessats han de completar l’annex de sol·licitud disponible a la seu electrònica, adjuntar la documentació i, com a novetat, gravar un vídeo d’una duració màxima de cinc minuts explicant la seua empresa o projecte. Les bases del concurs també es poden trobar publicades al Butlletí Oficial de la Província del 19 d’abril.

A més del premi econòmic, les empreses i els projectes guanyadors rebran assessorament gratuït continuat de l’Agència Impuls, així com el suport de la Mancomunitat per a la seua promoció.

Els premis es lliuraran, com és costum, en una gala que se celebrarà a Cocentaina, municipi de la Mancomunitat, a finals de novembre.

Aquesta edició del Concurs d’Empreses i Projectes Empresarials Emprenedors compta, un altre cop, amb el suport i col·laboració del CEEI Alcoi-València, la Cambra de Comerç d’Alcoi, IDEAS-UPV del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, JOVEMPA, FEDAC i les Agències de Desenvolupament Local dels ajuntaments que integren la Mancomunitat.