INCENDI SOLANA comunicat oficial ACTUALITZACIÓ DE DADES (9:30 H)

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT DE BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (9:30 H)

En l’última reunió de coordinació de les 9:30 h s’ha donat l’incendi per «controlat». Va a obrir-se ja al trànsit la carretera Beneixama-Fontanars dels Alforins. El veïnat ja pot començar a entrar amb precaució a les seues casetes de camp. Es prega que no es transite si no és estrictament necessari per la zona cremada perquè encara hi ha efectius d’extinció i vigilància treballant. En cas que alguna persona detecte alguna revifada de foc ha d’avisar el 112.

S’espera que demà puga declarar-se l’incendi «extingit».

També cal avisar que la UME ja ha deixat lliures les instal·lacions del Poliesportiu i els usuaris poden tornar a utilitzar-les amb normalitat.

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola agraeix tots els efectius de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i del Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació que han col·laborat. Moltes gràcies al personal dels mitjans aeris; bombers; bombers forestals; brigades de Divalterra; agents mediambientals; voluntaris d’Acif de Mariola Verda de Bocairent, Salines i Alcoi; Guàrdia Civil; la UME; Policia Local de Banyeres de Mariola; voluntaris de Protecció Civil de Banyeres de Mariola; voluntaris de Creu Roja Banyeres de Mariola; el Sindicat del Reg i tots els particulars i entitats que han participat d’alguna manera.

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (19:15 H)

En l’última reunió de coordinació s’ha informat que l’incendi segueix estabilitzat i s’han controlat algunes revifades de foc com estava previst. Diverses unitats es mantindran treballant durant aquesta nit, 6 unitats de bombers, 4 de bombers forestals, 4 de Divalterra i un pelotó de la UME. L’àrea afectada ha estat de 873 hectàrees. A les 8:30 h de demà hi haurà una nova valoració. Moltes gràcies

COMUNICAT OFICIAL DE L’ AJUNTAMENT DE  BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (11:30 H)

En l’última reunió de coordinació de les 11:30 h, a la qual ha assistit el president de la Generalitat Ximo Puig, s’ha donat l’incendi per estabilitzat.

A les 18:00 h està prevista una nova valoració de la situació. Moltes gràcies

COMUNICAT OFICIAL DE L’ AJUNTAMENT DE BANYERES DE MARIOLA| ACTUALITZACIÓ DE DADES (10:45 H)

Després de la reunió de coordinació de les 10:00 H s’informa que l’incendi encara no es pot donar per extingit. Segueix actiu amb condicions favorables per a una pròxima extinció completa. El foc no ha arribat al terme municipal de Banyeres de Mariola així que cal tranquilitzar les persones que tenen casetes, alhora que es recorda que encara no és possible l’accés per la seguretat de les persones i per no dificultar el pas dels equips d’emergència.

Els mitjans d’altres comunitats autònomes ja s’han retirat i ara treballen els valencians fent tasques de refresc de la zona.

Es demana a la població que no utilitze el whatsapp per a difondre notícies que no estan contrastades i són falses perquè entorpeixen la tasca dels equips d’emergències. Les notícies fiables són les publicades pels mitjans oficials com els de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. En cas de tindre alguna informació rellevant cal avisar la policia perquè gestione la informació. Moltes gràcies.

COMUNICAT OFICIAL DE L’AJUNTAMENT DE BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (8:30 H)

Els bombers continuen treballant per a extingir l’incendi que ha cremat vora 830 hectàrees. Les condicions meteorològiques d’aquesta nit han sigut favorables per a l’extinció, tot i que encara no està controlat. A les 10:00 hores tindrà lloc una nova reunió de coordinació. Durant la jornada de dimarts s’ha programat l’actuació de fins a 26 mitjans aeris que han començat a sobrevolar la zona amb la primera llum del dia: 15 unitats de la Generalitat, 9 del Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació i 2 del govern de Castella-la Manxa.

Al mateix temps, les persones usuàries de les instal·lacions del poliesportiu (pavelló, pista semicoberta, skate parc, zona de cal·listènia i pistes del paddel de darrere, així com els vestidors corresponents) no podran fer-ne ús fins que la UME (Unitat Militar d’Emergències) abandone el lloc. Disculpeu les molèsties.

Així mateix, es prega a les persones curioses que s’abstinguen d’apropar-se al poliesportiu per no interferir en el treball i el descans del personal d’emergències. Gràcies.

COMUNICAT OFICIAL DE L’AJUNTAMENT BANYERES DE MARIOLA / ACTUALITZACIÓ DE DADES (22:45 H)

Després de la reunió amb els comandaments, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola informa que l’incendi segueix actiu i encara no està perimetrat, però les condicions són ara molt favorables pel canvi de la direcció del vent i la baixada de les temperatures. Les brigades terrestres mantenen tots els efectius aquesta nit i els mitjans aeris s’incorporaran amb les primeres llums del dia. Es prega que ningú torne encara a la zona afectada.

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (21:10 H)

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha posat a disposició del comandament d’extinció de l’incendi les instal·lacions municipals. Entre les 00:00 i la 1:00 h es faran diversos relleus de les brigades i s’ha decidit que les de la Unitat Militar d’Emergències pernocten al Poliesportiu Municipal de Banyeres de Mariola.

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT BANYERES DE MARIOLA| ACTUALITZACIÓ DE DADES (19:45 H)La consellera Gabriela Bravo i Juan Carlos Fulgencio, delegat del Govern, s’han reunit en el punt avançat de coordinació amb l’alcalde de Beneixama, el de Fontanars dels Alforins i l’alcaldessa en funcions de Banyeres de Mariola, Rocío Alfaro, per a informar-los sobre les tasques d’extinció. Els treballs van en la direcció de controlar el perímetre el més prompte possible. S’estima que s’han cremat fins ara més de 500 hectàrees. Segons Bravo, on primer s’ha actuat ha estat en el front que amenaçava la serra Mariola. Els efectius segueixen treballant i d’ací unes hores es farà una altra valoració. Als abans esmentats, s’han sumat més mitjans procedents de Múrcia, Saragossa i Guadalajara.

Han sigut desallotjades 40 persones. De moment no saben les causes de l’incendi.

Per part del Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana s’ha reiterat que es cumplisquen les instruccions de desallotjament. Per seguretat que ningú intente accedir a les edificacions  desallotjades aquesta nit.

Aquesta nit els efectius de la UME pernoctaran a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Banyeres de Msriola.

A les 21.30 hi haurà una altra reunió

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT BANYERES DE MARIOLA | ACTUALITZACIÓ DE DADES (18:10 H)

Passades les 17:30 hores s’han incorporat dues unitats d’intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME). Treballen 13 mitjans aeris i 37 unitats terrestres de bombers. La Guàrdia Civil ha desallotjat deu persones de les cases de camp que hi ha disseminades a la zona afectada. El Centre de Coordinació d’Emergències ha activat la situació 1 d’emergència i l’ha elevada al poc de temps al nivell dos en previsió que les flames puguen afectar greument la població i per la mobilització de mitjans extraordinaris per a apagar-lo. Juntament amb els helicòpters i avions treballen en l’extinció 10 dotacions de la Diputació d’Alacant, 27 unitats dels bombers forestals de la Generalitat, 5 agents mediambientals i dues unitats d’intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

COMUNICAT OFICIAL SOBRE L’INCENDI DE LA SOLANA 17:45H

En aquest moments treballen 18 mitjans terrestres i 14 mitjans aeris. S’ha procedit a tramitar l’activació de la Unidad Militar de Emergencias. Es prega que els particulars no bloquegen els accesos de camins i carreteres a les motobombes, per això cal evitar estacionar els vehicles a les voreres. Gràcies per la col.laboració