INFORMACIÓ SOBRE LA RECOLLIDA RESIDUS

7-12-2022

ATENCIÓ!
Per qüestions tècniques, la recollida dels residus orgànics s’ha endarrerit i continuarà durant les primeres hores del matí.
Disculpen les molèsties.

___________________________

5-12-2022

CALENDARI DE RECOLLIDA DE FEM DE LA SETMANA DEL 5 A L’11 DE DESEMBRE

Recordem a la població que hui dilluns, dia 5 de desembre, i dimecres, dia 7 de desembre no hi ha servei de recollida de brossa per ser vespra de festa, per la qual cosa preguem que es respecte el dia festiu i no es traguen els residus al carrer.

Per a donar un servei similar al que tenim habitualment, els dies de recollida seran els següents:

Dimarts dia 6 de desembre: ATENCIÓ orgànica, resta i cel·luloses.

Dijous dia 8 de desembre: envasos i cel·luloses.

Divendres dia 9 de desembre: orgànica i cel·luloses.

Diumenge dia 11 de desembre: orgànica i cel·luloses.

Gràcies per la col·laboració.

 

_________________________________________

 

20-4-2022

RECOLLIDA EN DIES FESTIUS DE MOROS I CRISTIANS

Es recorda la informació del calendari de recollida de residus:

 

4-3-2022

RECOLLIDA DE PAPER I CARTRÓ

Des del Consorci de Residus CREA ens informen que s’està donant una quantitat molt elevada d’entrada a planta de residus de paper i cartró en bosses de plàstic. Com es va comentar en les assemblees, només està permesa l’entrega d’aquesta fracció amb bossa de plàstic de manera molt excepcional (p.ex. si tenim papers trencats en trossets molts xicotets), en cap cas de forma habitual.

Papers i cartrons s’han de dipositar en bosses de paper i cartró, o lligats amb una corda o dins d’una caixa de cartró. Així mateix, recordem que la Confraria Sant Jordi fa una recollida de cartró aproximadament cada tres mesos, sent aquesta una opció molt vàlida.

Per altra banda, recordem els horaris dels ecoparcs, on també es pot dipositar aquesta i altres fraccions de manera separada (envasos, roba, oli, piles, xicotets electrodomèstics, paelles, olles, tubs fluorescents):

Ecoparc mòbil: Dimecres des de les 8 hores fins les 12 hores al carrer Francesc Berenguer Mora (junt al Mercat Municipal)

Ecoparc fix:

De dimarts a divendres, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 18:00 h.

Dissabtes i diumenges, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h.

(Dilluns i festius, tancat)

 

___________________________________

 

22-12-2021

EXCEL·LENTS RESULTATS DURANT LES PRIMERES SETMANES DE RECOLLIDA D’ORGÀNICA

El procés d’instal·lació del sistema de recollida Porta a Porta va pel bon camí, semblant al que van tindre altres poblacions on ja està més assentat. No obstant això, les dades sobre la recollida de brossa orgànica són molt bones.

Com a exemple, el dia 15 de desembre la qualitat de l’orgànica ja va ser d’un 93,6%, segons el control que fa l’empresa Vaersa amb dades de la Planta de Tractament, sumant els residus orgànics i els de poda de la nostra població. Els tècnics consideren que és una bona notícia que el veïnat haja aconseguit en tan poc temps separar correctament la matèria orgànica i creuen que encara es podrà augmentar més l’eficiència quan s’acabe d’assolir la separació en les cases.

Com ja es va explicar a les assemblees de barris, en els últims anys, el preu de la brossa no separada en la Planta de Tractament ha anat augmentat escandalosament i s’estava convertint cada vegada més insostenible el preu del rebut de la brossa. Gràcies al preu més econòmic que es paga per la brossa orgànica es podrà mantindre la taxa municipal de brossa, sense augments.

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola felicita el veïnat pels bons resultats obtinguts en les primeres setmanes, ja que amb aquest nou sistema s’aconsegueix un increment molt important en la gestió correcta dels residus. Tot i això, encara hi ha marge perquè millorem la fracció de la resta separant alguns materials que encara s’han escapat, com alguns envasos lleugers, paper i cel·luloses. L’educadora ambiental continua ajudant a la població per a aconseguir aquesta millora entre tots i totes.

L’Ajuntament aprofita per a informar que, durant estes festes de Nadal, el servei de recollida passarà el dia 25 de desembre a primera hora del matí (a partir de les 6:00 h) per a facilitar que es puga traure la brossa més tard del que seria habitual el dia 24, així com possibilitar la conciliació familiar dels operaris per a eixa nit. De la mateixa manera, el dia 1 de gener també s’arreplegarà a partir de les 6:00 del matí.

Bones i Sostenibles Festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

 

 

 

 

___________________________________________________

 

 

16-12-2021

INCENTIUS PER A LES PERSONES USUÀRIES DE L’ECOPARC
El Consorci de residus Crea ha iniciat aquest mes de desembre una campanya destinada a reconéixer i incentivar les persones que fan un bon ús dels ecoparcs. El «Compte Crea Economia Circular» servirà per a premiar el veïnat que sol utilitzar habitualment l’ecoparc fixe i mòbil. Els premis, que pròximament detallarà el consorci, seran unes compensacions que es distribuiran gràcies a una línia d’ajudes atorgades per la Generalitat Valenciana.
L’Ecoparc (tant el fixe com el mòbil) és un complement molt important i complementari a la recollida Porta a porta, ja que permet que es puguen recollir més de 40 tipus diferents de residus per als quals no existeix un contenidor específic, com, per exemple, aparells elèctrics i electrònics, piles, bombetes i fluorescents, càpsules de cafè, radiografies, bateries, olis usats, equips informàtics, tòners d’impressora, dissolvents, pintures, etc.
Les persones que acudeixen als dos ecoparcs han començat a obtindre uns punts que més endavant podran utilitzar en el sistema d’incentius. Cal reconéixer així el veïnat que fa temps que recicla correctament i s’anima les persones que vulguen començar a acudir a les instal·lacions a partir d’ara. El Consorci i l’Ajuntament donen les gràcies públicament a tot el veïnat que actua de manera responsable i cívica en la gestió dels residus que generem.

 

 

_________________________________________________________

 

 

 

6-12-2021

Aquesta és una recopilació de la informació sobre les fraccions que s’han de traure cada dia de la setmana. Recordeu que demà dimarts serà l’únic dia que, de manera extraordinària pels festius, no hi haurà recollida. La resta de dies de desembre s’arreplegarà amb normalitat. Tota la informació, horaris i contactes estan al web, a l’aplicació mòbil i als tríptics del Porta a Porta.

 

 

1-12-2021

MOLTES GRÀCIES!

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola vol agrair el comportament exemplar de tot el veïnat en el primer dia del servei de recollida de residus Porta a Porta.

Per a millorar les poquetes incidències que han hagut, recordem que la brossa orgànica cal posar-la dins d’una bossa compostable i que cada dia s’ha de traure un tipus de brossa diferent.

A més, volem demanar disculpes als llocs on no s’ha recollit. Per favor, aviseu a l’Ajuntament i s’intentarà rectificar per al pròxim dia.

De nou, MOLTES GRÀCIES!

Aprofitem per a informar que repartirem els últims poalets a aquells veïns i veïnes que no han pogut arreplegar-lo encara. Serà el divendres, dia 3 de desembre, de 10:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 20:00 hores als baixos de la Casa de Cultura.

 

 

___________________________

 

30-11-2021

DEMÀ COMENÇA LA RECOLLIDA PORTA A PORTA
Recordem que demà dimecres, dia 1 de desembre, comença el nou sistema de recollida de residus Porta a Porta. Perquè el sistema siga exitós i ens beneficie a tots i totes és molt recomanable seguir algunes indicacions que es van parlar en les assemblees informatives, com per exemple marcar els poals per a poder identificar-los a simple vista. També, la comunitat de veïns o la casa, tindre previst un penjador que permeta col·locar el poal o les bosses d’envasos, resta, cartó o cel·lulosa.
Els dies que s’haja de traure el fem orgànic, aquest haurà d’anar dins de bosses compostables. Per a la resta de fraccions no serà necessari aquest tipus de bossa.
Si ens equivoquem traient una fracció que no correspon al dia en qüestió, aquesta es marcarà amb un adhesiu fluorescent i l’educadora ambiental contactarà amb nosaltres per a esmenar aquest aspecte i ajudar-nos a resoldre dubtes.
Preguem que, davant qualsevol incidència que s’observe, es comunique a l’Ajuntament el més ràpid possible. És un canvi important que requereix acomodació des de totes les parts implicades i és possible que es genere algun error en la recollida durant els primers dies que s’anirà corregint immediatament.
La setmana pròxima comptem amb algun dia festiu, pel que recordem que disposem dels punts d’emergència per a poder tirar el fem en cas de no poder tindre’l a casa. Aquest punts els trobem en la zona del Ventorrillo, Poliesportiu i campa de camions (polígon industrial).
Comptem amb la col•laboració de tots i totes les veïnes i demanem paciència, sobretot les primeres setmanes perquè, com hem dit, qualsevol canvi important en els nostres hàbits requereix un període d’adaptació.
Per a facilitar els primers dies de recollida, es recordarà al veïnat a través de les xarxes socials quines fraccions caldrà traure cada dia de la setmana. La mateixa informació pot consultar-se als imants de nevera que es van repartir junt als poalets d’orgànica.
L’educadora ambiental està a la disposició del veïnat de dilluns a dissabte. Per a poder contactar amb ella es pot enviar un correu electrònic a l’adreça electrònica pap@portademariola.com o telefonar directament a l’Ajuntament i preguntar per Laura.

 

___________________________________________________

17-11-2021

ÚLTIMA ASSEMBLEA RECORDATORI DEL PORTA A PORTA

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola informa que, el proper dimarts, dia 23 de novembre, se celebrarà una última assemblea que servirà de recordatori sobre el sistema de recollida Porta a Porta que es posarà en marxa el dia 1 de desembre. De la mateixa manera que en les altres 9 assemblees que es van fer per barris, hi haurà un torn obert de preguntes per a resoldre els dubtes i escoltar suggeriments.

Dia: dimarts, 23 de novembre. Lloc: Teatre Principal. Hora: 20:00 h.

 

______________________________________________________

 

16-11-2021

JOCS INTERACTIUS SOBRE LA SEPARACIÓ DE RESIDUS

L’educadora ambiental estarà tots els dies de mercat del mes de novembre en horari de 8:00 a 14:00 hores per a resoldre dubtes sobre la separació de residus i la nova implementació del sistema Porta a Porta. Com a novetat, a partir del divendres dia 19 de novembre, hi haurà jocs interactius per a ajudar a fer una separació correcta dels residus que més ens preocupen. Us animem a vindre a passar un matí divertit al Mercat.

RECOLLIDA DE POALETS

Aprofitem per a recordar que sols queden 3 dies per a la recollida de poalets, i aquests seran el dimarts 16 de novembre, el dimarts 23 de novembre i el dimarts 30 de novembre, en horari de 18:00 a 20:00 hores, als baixos de la Casa de Cultura (pel carrer de Sant Antoni).

 

 

________________________________________-

 

 

9-11-2021

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola recorda que, ja que el nou sistema d’arreplega de residus començarà el pròxim dia 1 de desembre, es recomana que totes aquelles COMUNITATS DE VEÏNS que no hagen concretat el punt on s’ha de poder deixar el poal i les bosses, ho facen al més prompte possible. L’objectiu és que cada comunitat puga determinar si desitja utilitzar penjadors, quartos de brossa i/o trie el lloc més adient per a deixar el poal, sempre respectant el pas de vianants.

D’altra banda, cal recordar també que el dia 13 de novembre és l’últim dia per a arreplegar els poals. Si pel motiu que siga no s’ha pogut passar a per ell, per favor, preguem que contacten amb l’Ajuntament perquè puguem gestionar el millor dia per a la seua entrega.

A pesar que entenem que es requereix d’un període d’adaptació, recordem que, com es va dir en les assemblees, si es trau una fracció que no correspon al dia en qüestió, no s’arreplegarà el poal o la bossa i s’indicarà amb una “pegatina taronja” que hi ha hagut un error en l’entrega de la fracció. Al dia següent l’educadora ambiental contactarà amb la persona responsable (en cas de tractar-se d’un poal), per a resoldre qualsevol qüestió relacionada amb les fraccions de fem.

Recordem que l’educadora ambiental estarà els dimecres, divendres i dissabtes en el mercat per a resoldre dubtes. De la mateixa manera, poden cridar a l’Ajuntament i preguntar per Ester Revert per a fer qualsevol consulta respecte a la nova recollida de fem.

Estem segurs que, a l’igual que en altres poblacions, el veïnat de Banyeres de Mariola, també serà capaç de fer-ho correctament.