PLAGA DE PROCESSIONÀRIA DEL PI

Les altes temperatures anormals d’aquest hivern i la manca de pluges han provocat la proliferació de la processionària del pi a la península Ibèrica i especialment a totes les comarques muntanyenques d’Alacant. Aquesta plaga de cucs ha aparegut abans, amb més de dos mesos d’antelació i amb major força que altres anys.

Gràcies a la col·laboració ciutadana que ens ha fet arribar diversos avisos, la Regidoria de Parcs i Jardins treballa des del mes de novembre en l’eliminació dels cucs dins dels terrenys públics i zones municipals. Les actuacions estan fent-se especialment als parcs, voreres de camins i zones pròximes als centres educatius. L’Ajuntament de Banyeres de Mariola prega als propietaris de terrenys privats que també estiguen afectats que eliminen els casos que detecten perquè les accions puguen ser efectives a nivell global.

D’altra banda, l’Ajuntament informa que cal anar en compte amb les mascotes, ja que poden sofrir danys greus si entren en contacte amb els pèls dels cucs. Des de l’Ajuntament, s’agraeix al veïnat els avisos que ens han fet arribar i es demana precaució per la perillositat d’entrar en contacte amb les bosses de cucs.